perjantai 17. joulukuuta 2010

On tämä myöskin niin hupaisaa

Elämme siis maassa, jossa myöskin…

65. populismin määritelmäksi katsotaan kaikki näennäisen monipuoluejärjestelmämme vastainen ajattelu. (ks. kohta 1)

66. yksityisautoilua pyritään verottamaan aina vaan kovemmin, vaikka noin puolet väestöstä elää alueilla, joissa omalla autolla liikkuminen on likimain ainoa järkevä vaihtoehto

67. myös maakuntalentojen kannattavuutta pyritään edistämään yksityisautoilun kustannuksella (oikein kirjaimellisesti). Tämä siis maassa, jossa etäisyydet ovat useimmiten vain joitain satoja kilometrejä

68. hallituksen seuraava suosikki verotuksen kiristämiskohteena autoilun jälkeen on energia. Varma tuloautomaatti maassa, jossa taloja on yksinkertaisen pakko lämmittää talvella ikävien paleltumiskuolemien välttämiseksi. (ks. tässä kohta nro. 40)

69. oli (onneksi) entisen pääministerimme vaalinumero

70. 2010-luvulla kutsutaan ”supertalveksi” parinkymmenen asteen pakkasta. Olen kai vanhanaikainen, mutta kutsuisin tuota normaaliksi suomalaiseksi talvisääksi.

71. on olemassa joukko ihmisiä, jotka talven ensimmäisten -20 Celsiuksen lämpötilojen tullen julistavat ilmastonmuutoksen olevan täyttä paskaa; epäilemättä sama joukko mylvii keskustelupalstoilla kesän ensimmäisten hellepäivien jälkeen, että ”nyt se ilmastonmuutos tulee ja tappaa kaikki!”

72. energiaverotuksen kiristämistä perustellaan sanonnalla, jonka mukaan suomalaisten energiankulutus asukasta kohden on huippuluokkaa Euroopassa. Olemme vain rohmuja, eikä kylmällä talvella tai maailmankuululla metalliteollisuuden osaamisellamme ole mitään tekemistä suuren energiankulutuksen kanssa.

73. loukkaantujat on oma ammattikuntansa, jotka loukkaantuvat ja nillittävät työkseen varsinkin naisten, homojen ja maahanmuuttajien puolesta. Edellä mainitut ryhmät kun ilmeisesti eivät osaa itse loukkaantua mistään, niin jonkun se on tehtävä.

74. rasistiselle sivustolle johtavan nettilinkin esittämistä kaavaillaan rikokseksi, ja sivuston ”rasistisuuden” määrittelyssä ylin valta annetaan virkamiehille. Haluan nähdä päivän, jolloin valtakunnansyyttäjämme haastaa esimerkiksi Googlen oikeuteen rasististen linkkien tarjoamisesta. (voitte itse kokeilla esim. hakusanoilla ”white power” tai ”aryan nations”)

75. edellisen kohdan lakiesityksestä vastaa oikeusministerimme ykkösnyrkki nimeltään Demla eli (kansan)Demokraattiset lakimiehet, jotka useimmilla mietinnöillään pyrkivät rakentamaan Suomesta uutta Stalinin ajan Neuvostoliittoa tai vähintään Myanmaria.

76. asiantuntijat valtiorahoitteisen kanavamme aamutelkkariin kaivetaan jostain tutkijakammion perältä, jonne he ovat unohtuneet joka kerta vähän liian pitkäksi aikaa. Kriteerit televisioon pääsylle ovat yksinkertaiset: haastateltavan tulee olla dosentti ja eri mieltä kaikesta (paitsi monikulttuurin ihanuudesta)

77. auton polttamista tutkitaan joko tavallisena tuhotyönä tai viharikoksena, riippuen auton omistajasta

78. kolmen sivullisen hengen vaatineen tuhopolton sytyttäjää luonnehditaan uutisissa sanoin ”on ainakin Facebook-päivitystensä perusteella sosiaalinen, huumorintajuinen, monen tuntema ja aktiivinen.”

79. varmin keino saada suurmellakka aikaiseksi on sulkea Alkot juhannuksen alla

80. on osattu juoda reippaasti viinaa jo 500 vuotta ennen ensimmäistäkään mainosta, mutta alkoholin mielikuvamainonnan kuvitellaan ehkäisevän tilannetta huomattavasti

81. käsite ”eurooppalaiset juomatavat” tarkoittaa eurooppalaisille ominaisia alkoholin nauttimisaikoja - ja suomalaisille ominaisia kerta-annoksia

82. alkoholin kohtuukäyttö viikolla mielletään juoppoudeksi. Kovan kännin vetäminen aina viikonloppuisin on sen sijaan aivan normaalia.

83. sivuvilkut ovat pakollinen varuste autossa. Ajovalojen pesimet sen sijaan eivät ole.

84. Keskustapuolue on (tai kuvittelee olevansa) jumala, ja Kekkonen oli hänen profeettansa

85. yliopistoissa hallinnon työmäärää vähennetään siirtämällä sen tehtäviä tutkijoille

86. suvaitsevaisuus on synonyymi kollektiiviselle alistumiselle

87. edellisen kohdan ulkoisena merkkinä maahanmuuttajia ”kotoutetaan” pakottamalla suomalaiset luopumaan heille ikiaikaisista tavoistaan, kuten kaikille yhteisistä uimahallivuoroista ja koulujen joulujuhlista. Suomalaisia siis sopeutetaan maahanmuuttajien lähtömaiden kulttuuriin, vaikka asian pitäisi olla päinvastoin.

88. blogin kirjoittaminen muodostaa uhan arjen turvallisuudelle. Ennen siihen sentään tarvittiin väkivaltaa sekä erilaisia lyömä-, terä- ynnä muita aseita, nykyään riittää terävä kieli, mieli ja kymmensormijärjestelmä.

89. tyypillisin kuolonkolari kesäaikaan koostuu seuraavista tekijöistä: iltayö, hiljainen sivutie, vauhtia noin 150 km/h sekä mahdollisesti kuski humalassa. Tähän parhaan avun ajatellaan olevan erityisesti noin 10 % ylinopeutta ajavien tehokas sakottaminen pääteillä.

90. automaattisen liikennevalvonnan tehokkuutta mitataan kirjoitettujen sakkojen ja rangaistusvaatimusten määrällä, liikenneonnettomuuksilla ei niinkään ole väliä. (ks. kohta 52)

91. maa(ha)nmuuttoministeri perustelee kansalaisuustestien käyttöönoton vastustamistaan siten, että se asettaisi tulijat eriarvoiseen asemaan. Äkkiseltään sitä kun luulisi, että testin tarkoitus on nimenomaan asettaa kansalaisuuden hakijat järjestykseen soveltuvuuden perusteella

92. Skandinavian ensimmäisen itsemurhapommittajan teosta, joka onneksi sattui naapurin tontilla, ollaan syvästi huolissaan. Huoli ei kuitenkaan ole ääri-islamilaisen terrorismin saapumisesta (ainakin ennen) niin rauhallisiin Pohjoismaihin vaan siitä, synnyttääkö terrorismi ennakkoluuloja islaminuskoisia kohtaan.

93. makeisveron korotus ulottuu myös ksylitolituotteisiin, vaikka niiden käytön yleistyminen pienentäisikin hammasterveydenhuollon kustannuksia. Ovela veto korottaa sekä ongelmia aiheuttavan että ehkäisevän tekijän veroja yhtä aikaa.

94. uuden 95E10-bensiinin käyttöönottoa kiirehdittiin siten, että Euroopan vanhin autokantamme pääsi koekaniiniksi bensiinilaadun yleiskäytölle. Uutta bensaa ei edes saa vielä asemilta, mutta lehdissä puhistaan jo yhä enemmän etanolia sisältävien bensojen käyttöönotosta.

95. osin valtiollinen öljy-yhtiömme ylpeilee ekologisella palmuöljydieselillään. Siitäkin huolimatta, että muun muassa palmuöljyn tuotannon vuoksi sademetsää tuhotaan ikiajoiksi, noin jalkapallokentän alaa vastaava läntti päivässä.

96. Pete Parkkonen tai Jonne Aaron olisi maan seuraava presidentti, mikäli yleistä äänestysikäraja oikeasti laskettaisiin kuuteentoista ikävuoteen

97. autoilijat eivät osaa kytkeä takasumuvaloa päälle, vaikka kova sade tai tielle satanut pöllyävä lumi tekisivätkin siitä edullisen tapaturmavakuutuksen. Etusumuvalot sen sijaan ovat päällä aina auton moottorin käydessä.

98. tietyllä puolueella (ks. kohta 5) on toivottavasti hyvä mieli hehkulamppukiellosta, kun pienoisloistelamppujen aiheuttamat ympäristöongelmat on ulkoistettu Kiinaan: tuhansia tehdastyöläisiä kuolee elohopeamyrkytykseen, kun lampputehtaat pannaan ylikierroksille Euroopan kysynnän täyttämiseksi.

99. opettajankoulutukseen pääsy halutaan estää ”sovinisteilta”, eli sukupuolten väliseen tasa-arvoon vähättelevästi suhtautuvilta. Aivan kuin kiihkofeministit tai rumat rekkalesbot eivät niin tekisi, ainakaan sovinisteina pidettyjä miehiä fanaattisemmin. (ks. kohdat 34 ja 35)

100. itsenäisyys tienattiin pakon edessä raudalla ja verellä 93 vuotta sitten; nykyään se annetaan vapaaehtoisesti pala palalta pois, paperilla ja musteella. (ks. kohta 64)

Toivon totisesti, että sata kohtaa olisi riittävästi. Näillä näkymin en aio esittää mainitsemiini ongelmiin mitään ratkaisuja tai parannusehdotuksia, vaan asiat jääköön lukijan pohdittaviksi ja mahdollisesti myös ajettaviksi; mikäli poliittinen puolueväki lukee tätä, niin olkaa hyvät puolestani. Ehdotuksia otetaan vastaan edelleen, hyviä sellaisia on luettavissa edellisten osien kommenttilaatikoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti